lunes, 11 de abril de 2016

1.Evolució dels objectes tècnics.

La tecnologia i la ciència han anat lligades al pas dels anys i també hi ha hagut una gran evolució. Avui en dia, és difícil intentar separar el coneixement tecnològic del científic.

Des de les societats prehistòriques, la humanitat ha evolucionant i encara ho està fent intentant dominar el medi on viu amb la creació d'eines i estris que han estat punts clau entre la diferenciació entre l'animal i l'ésser humà. Des del paleolític inferior, aquestes societats antigues ja havien creat diverses eines i objectes fets amb pedra, fusta i més materials que es podien trobar fàcilment. Aquestes eines, les utilitzaven per a caçar, esquarterar animals, cosir pells, etc. Un dels primers objectes utilitzats amb un grau més de sofisticació va ser l'arc, que amb tan sols una mica de força podia deixar anar la corda o fil per alliberar la fletxa disparada. Altres avenços van ser la utilització de pals aplicant-los el principi de la palanca per moure pedres com la col·locació de dòlmens i menhirs.
Al mateix temps, apareixen les classes socials dominadores de la resta, com els reis, els exèrcits i els representats religiosos, que van propiciar el naixement de civilitzacions com la mesopotàmica, egípcia, grega, etc.

 La roda es va inventar pels voltants del 4000 aC, i des de llavors ha estat una de les tecnologies més útils. Aquesta roda s'exposa en el Museu Nacional d'Iran a Teheran.

No hay comentarios:

Publicar un comentario